COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ambrozia dă bătăi mari de cap locuitorilor capitalei

Ambrozia dă bătăi mari de cap locuitorilor capitalei

Alergicii la ambrozie trec prin mari chinuri! Săptămînal, la un singur spital din Chișinău se adresează pînă la 80 de copii cu reacții alergice severe de la această buruiană. Unii adulți ajung să aibă chiar șoc anafilactic, scrie jurnal.md.

Deși autoritățile spun că inspectează terenurile și emit prescripții celor care nu distrug ambrozia, buruiana este aproape la orice colț. ”Avem atribuții limitate”, afirmă ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco.

Săptămînal, la Institutul Mamei și Copilului se adresează multă lume - de la 50 la 80 de părinți, ai căror copii suferă de la polenul de ambrozie. Numărul celor afectați este în creștere, spun medicii.


Buruiana care chinuie atîția oameni poate să le facă zile fripte chiar și celor care anterior nu au avut probleme.

În secția Alergologie a Institutului Mamei și Copilului sînt internați cu reacții alergice severe cîte opt copii săptămînal. Natalia Cobzac-Popov a suportat cea mai severă reacţie alergică, ce poate duce la deces.

Deși ambrozia afectează starea generală de sănătate a populaţiei, Ministerul Sănătății are atribuții limitate pentru a soluționa definitiv problema, spune Ala Nemerenco.

Autoritățile cred că un ordin în acest sens ar putea redresa situația...

Responsabilii de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului spun că dacă ambrozia ar fi distrusă imediat ce apare, nu ar exista o răspîndire atît de largă a plantei nedorite. De acest lucru trebuie să se ocupe stăpînii terenurilor pe care crește buruiana și autoritățile locale, cînd este vorba despre un loc public.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load