Ambasadorul UE în Moldova se opune interzicerii presei rusești

Ambasadorul UE în Moldova se opune interzicerii presei rusești

Interzicerea retransmiterii știrilor și programelor analitice rusești în Moldova nu corespunde standardelor europene de democrație, a declarat joi jurnaliștilor ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Mikhalko, transmite Noi.md cu referire la presa rusă.


„Acest lucru nu respectă standardele europene ale democrației, deoarece în practica europeană principiul cel mai important este accesul liber la sursele de informații”, a spus Michalko.


El a menționat că, într-adevăr, este important să se combată dezinformarea și propaganda și că există mecanisme similare în țările Uniunii Europene. „Dar aceste mecanisme sînt în deplină conformitate cu principiul accesului liber la surse (date – red.) și se bazează pe monitorizare. Dacă aceasta este dezinformare, atunci se aplică sancțiuni conform legislației”, a menționat Mikhalko.


El a subliniat că mecanismul de combatere a dezinformării și propagandei „se bazează pe principiul de bază – accesul liber la informație”. „Sperăm că asta va fi și în Republica Moldova... Este foarte important ca acest lucru să fie rezolvat și interpretat corect în noul cod al audiovizualului”, a concluzionat ambasadorul UE.


Anterior, ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, a declarat că interdicția privind retransmisia știrilor și programelor informativ-analitice ale țărilor care nu au ratificat Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră este o încălcare a libertății presei.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load