COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ambasadorul SUA: Cifrele epidemiologice din Moldova sînt îngrijorătoare

Ambasadorul SUA: Cifrele epidemiologice din Moldova sînt îngrijorătoare

„Republica Moldova trece printr-o situație foarte dură, foarte grea, dar vrem să atenționăm despre importanța de a continua calea reformei. Cu siguranță, rezolvarea acestei crize epidemiologice este bazată pe consolidarea democrației, bază pepentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova. Din această cauză, trebuie să avem grijă de situația epidemiologică din țară și în același timp să avem grijă de sănătatea democrației din țară”.

Declarația aparține ambasadorului SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan și a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Ambasadorul susține că cifrele epidemiologice din Republica Moldova sînt îngrijorătoare, însă își exprimă speranța că autoritățile vor face tot posibilul pentru a lua situația sub control, transmite ipn.md.

„Multe țări se află într-o situație foarte grea din cauza răspîndirii coronavirus-ului. Aici văd că conducerea țării încearcă să mențină un echilibru între combaterea coronavirus-ului și în același timp rezolvarea problemelor economice. Este foarte greu de găsit acest echilibru exact”, a precizat ambasadorul SUA.

Întrebat cine se face responsabil de numărul mare al persoanelor infectate cu COVID, oficialul american precizează că atît autoritățile, cît și cetățenii sînt factori cheie în această criză.

„Eu cred că ambele părți joacă un rol cheie în combaterea crizei epidemiologice. Pe de o parte, cetățenii Republicii Moldova trebuie să depună toate eforturile pentru a respecta măsurile de precauție, pe de altă parte, Guvernul are responsabilitate de a face tot ceea ce este posibil pentru a comunica măsurile necesare și pentru a face față acestei crize epidemiologice. Ambele părți trebuie să conlucreze împreună”, a punctat ambasadorul Dereck J. Hogan.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load