COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ambasadorul Federației Ruse: În Moldova trebuie legiferat statutului limbii ruse

Ambasadorul Federației Ruse: În Moldova trebuie legiferat statutului limbii ruse

În Moldova trebuie legiferat statutul limbii ruse ca instrument de comunicare interetnică.

Această opinie a fost exprimată de ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov, în cadrul unei întîlniri cu directorul general al Agenției pentru Relații Interetnice din Moldova, Nicolae Rădița.

Potrivit ambasadei ruse la Chișinău, părțile au organizat un schimb de opinii cu privire la starea actuală între organizațiile etnice, acordînd o atenție deosebită situației comunităților ruse din republică.


Ambasadorul rus în Moldova a pus accent pe necesitatea de a stabili prin lege statutul limbii ruse ca instrument de comunicare interetnică și de a păstra instituțiile de învățămînt de instruire în limba rusă.

În cadrul întîlnirii au fost remarcate oportunitățile largi de intensificare a colaborării moldo-ruse în domeniul menținerii unui dialog interetnic, inclusiv prin intermediul Agenției Federale pentru problemele naționalităților din Rusia.

La sfîrșitul întrevedere, părțile au convenit să mențină contactele de lucru.

Anterior, diplomații ruși au participat la întîlnirea lui Nicolae Rădița cu președinții Consiliului Coordonator al organizațiilor etnice, în cadrul căreia participanții au remarcat necesitatea de a da un nou impuls activității Agenției.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load