Ambasada SUA atenționează despre pericolul unor dezordini în masă după alegeri

Ambasada SUA atenționează despre pericolul unor dezordini în masă după alegeri

Ambasada SUA în Moldova atenționează cetățenii SUA despre pericolul eventualelor dezordini în masă în Moldova după alegerile din 24 februarie.


Cel mai probabil, după alegeri vor avea loc proteste. Chiar și manifestațiile pașnice pot deveni periculoase în orice moment. De asemenea, acestea pot influența circulația transportului în oraș", avertizează Ambasada SUA, transmite Infotag.md.


În acest sens, Ambasada SUA în Moldova îndeamnă cetățenii americani să fie precauți și recomandă evitarea locurilor unde se vor desfășura proteste.


Mesajul Ambasadei a fost publicat la cîteva ore după ce președintele Igor Dodon și ambasadorul SUA, Derek Hogan, au discutat despre viitoarele alegeri parlamentare din 24 februarie. 


Aceasta a fost cea de-a treia întîlnire din ultima lună. În tot acest timp, Preşedintele Moldovei atrage atenţia misiunilor diplomatice străine asupra pericolului de destabilizare a situaţiei, dacă alegerile nu vor fi corecte şi libere. 


În ajun, pe o reţea socială, Igor Dodon şi-a îndemnat iarăşi susţinătorii să fie gata pentru acţiuni de protest şi de rezistenţă faţă de autorităţile moldoveneşti actuale.


"Pentru prima dată sînt atît de îngrijorat de situaţie. Dar vreau să spun că acum sînt hotărît şi susţinătorii mei la fel", a spus Dodon.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load