COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ambasada Moldovei în Belarus ajută un grup de cetățeni să revină acasă

Ambasada Moldovei în Belarus ajută un grup de cetățeni să revină acasă

Ambasada Republicii Moldova în Belarus va ajuta un grup de cetățeni ai țării noastre, care se află deja în Minsk sau vor ajunge în curînd acolo din alte țări, să revină acasă, transmite Noi.md.

După cum a declarat ambasadorul Republicii Moldova în Belarus, Victor Sorocean, în legătură cu situația dificilă creată privind deplasarea cetățenilor din țări străine și adresarea lor de a fi ajutați să revină în Moldova, ambasada RM în Belarus funcționează practic în regim non-stop.

Prima adresare a venit din partea cetățenilor Moldovei la 17 martie privind imposibilitatea traversării frontierei Ucrainei. Ambasada a conlucrat cu Ministerul Afacerilor Externe al Belarusului, Ambasada Moldovei în Ucraina, MAEIE a Moldovei, iar în urma unor acorduri încheiate la 20 martie, toți cei 14 cetățeni ai Moldovei au plecat din Belarus în Moldova. Un autobuz cu acești cetățeni ai Moldovei a trecut în siguranță controlul frontierei ucrainene și a ajuns în Moldova. Cetățenii au trecut controlul medical și se află în carantină.


Potrivit lui Victor Sorocean, în prezent Ambasada are cereri de ajutor pentru revenirea în Moldova din partea a încă 14 cetățeni ai țării noastre. 10 dintre ei se află deja la Minsk, printre care sînt și persoane sosite din Dubai, Sri Lanka, Moscova, Franța, alți 4 cetățeni deocamdată se află pe Goa, India.

Potrivit sursei citate, Ambasada Republicii Moldova în Belarus lucrează cu MAE al acestei țări privind revenirea acasă, deoarece se preconizează un avion charter belarus din Minsk la Delhi pentru cetățenii săi, iar partea moldovenească roagă autoritățile din Belarus să-i aducă la Minsk și pe cetățenii noștri. La sosirea lor, Ambasada Republicii Moldova se va ocupa de expedierea lor în Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load