COVID-19 în MOLDOVA

Ambasada Chinei vine în sprijinul sistemului educațional cu o nouă donație

Ambasada Chinei vine în sprijinul sistemului educațional cu o nouă donație

Ambasada Republicii Populare Chineze a realizat o donație de 26 de laptopuri cu soft licențiat în cadrul campaniei „Donează un computer pentru educație”.

Recepția a avut loc astăzi, 14 septembrie, la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu participarea ministrului Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov și a Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova Zhang Yinghong.

În cadrul întrevederii, ministrul și-a manifestat recunoștința pentru suportul oferit de Guvernul chinez cetățenilor Republicii Moldova:


„Apreciez că în aceste condiții dificile pentru toată lumea sînteți alături de noi cu această donație. Trebuie să menționez că ne-ați fost alături întotdeauna, începînd de la încheierea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Populare Chineze, datorită căruia mai mulți tineri moldoveni au primit burse de studii. Nu putem uita nici de sprijinul pe care l-ați oferit la organizarea celor mai mari evenimente culturale din Republica Moldova. Vă spun un mare „mulțumesc” în numele ministerului pe care îl conduc, în numele guvernului și al cetățenilor, dar, în special, în numele elevilor care vor beneficia de ele.” a subliniat Igor Șarov.

De cealaltă parte, ambasadorul chinez și-a manifestat deschiderea pentru continuarea cooperării bilaterale între cele două state, îndeosebi în această perioadă: „Republica Populară Chineză și Republica Moldova au avut întotdeauna o colaborare prietenoasă. Știm că studiul la distanță este esențial în aceste timpuri, de aceea Ambasada Chinei îi sprijină pe cei care au nevoie. Prin această contribuție, dorim să asigurăm măcar o clasă de elevi cu acces la studii online.” a declarat Zhang Yinghong.

Aceste 26 de laptopuri vor fi distribuite în instituțiile de învățămînt printr-o hotărîre de guvern împreună cu alte donații realizate în această perioadă de către partenerii Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load