Am putea avea meniuri unice pentru toții copiii de la grădinițe

Am putea avea meniuri unice pentru toții copiii de la grădinițe

Copii de la creșă vor avea meniuri similare cu copii din grupele mai mari.

O decizie în acest sens a fost votată marți, 27 februarie de către Consiliul municipal Chișinău. În total, pentru a îmbunătăți alimentația copiilor din grădinițe, au fost alocate suplimentar 25 milioane lei din bugetul local, relatează IPN.

Viorica Negrei, șefă interimară a Direcției generale educație, tineret și sport, a declarat că această nouă modificare vine să acopere necesarul de produse prevăzute de meniurile-model aprobate pentru grădinițe. „Pînă acum în bugetul local se prevedea doi lei pentru alimentația copiilor din grupele creșă cu vîrsta cuprinsă între 2 și 3 ani, și trei lei pentru cei cu vîrsta cuprinsă între 3 și 7 ani. Actualmente, există 3000 de copii cu vîrstă creșă, care merg la masă împreună cu alți copii. Alimentația diferită a copiilor din aceeași grupă este o problemă. Astfel, și copii din creșă for fi alimentați cu 3 lei”, a spus Viorica Negrei.  

Ala Nemerenco, consilier PPEM, a spus că acești bani au fost prevăzuți pentru a asigura o alimentație sănătoasă în instituțiile preșcolare din mun. Chișinău. „Doi ani ne-am chinuit să majorăm suma alocației pentru alimentație. Am mers pe această formulă, deoarece există grupe-creșe cu copii care au vîrste mixte, respectiv, este foarte dificil să faci două meniuri diferite. Astfel, bugetul care l-am aprobat noi pentru a îmbunătăți alimentația copiilor va constitui o sumă unică pentru toții copii”.

La sfîrșitul anului 2017, aleșii locali din capitală au votat un proiect de decizie care prevede alocarea suplimentar din bugetul local a circa 25 de milioane de lei, pentru alimentația copiilor din grădinițe.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load