COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alți 35 de fermieri din Doroțcaia vor putea circula spre terenurile de pășunat

Alți 35 de fermieri din Doroțcaia vor putea circula spre terenurile de pășunat

La solicitarea primarului localității Doroțcaia, raionul Dubăsari, parvenită la 18 mai, Biroul Politici de Reintegrare a intervenit pentru a asigura circulația posesorilor de animale din localitate, care nu puteau merge la terenurile de pășunat.

În urma demersurilor Biroului Politici de Reintegrare, alți 35 de locuitori din Doroțcaia vor putea circula spre terenurile dorite, cu respectarea regulilor epidemiologice.

Biroul politici de reintegrare va insista în continuare pentru asigurarea liberii circulații pentru fermieri, una dintre prioritățile Pachetului Berlin Plus, pentru a putea circula spre terenurile lor.


Acest subiect a fost abordat de partea moldovenească în cadrul Grupului de lucru pentru drepturile omului, ședință care a avut loc în data de 22 mai curent.

Libera circulație, atît a fermierilor, cît și a altor categorii de populație, cum ar fi personalul medical, pedagogii școlilor cu predare în limba romînă, persoanele care dețin poliță de asigurare medicală etc, a constituit una din principalele preocupări ale Biroului Politici de Reintegrare de la declanșarea pandemiei de COVID-19.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load