Alte 1000 investigații de înaltă performanță vor putea fi făcute în baza poliței

Alte 1000 investigații de înaltă performanță vor putea fi făcute în baza poliței

Ministerul Sănătății propune completarea Programului Unic al asigurărilor obligatorii de asistență medicală cu aproape 1.000 de investigații și analize medicale, ce ar putea fi făcute de pacienți, inclusiv cu bilet de trimitere de la medicul de familie.


Din lista investigațiilor propuse să fie realizate din contul poliței medicali sînt sute de investigații de laborator, inclusiv investigații molecular-genetice, investigații histopatologice, citopatologice. Potrivit Ministerului Sănătății o parte dintre acestea au scopul de a determina informații esențiale despre tumori, nivelul de agresivitate al acestora, dar și particularitățile organismului, ca să poată fi luată cea mai bună decizie de tratament, scrie sănătateinfo.md.


Alte investigații, cum ar fi tomosinteza, tomografia cu emisia de pozitroni ar genera imagini de calitate și ar permite depistarea formațiunilor foarte mici, toate importante pentru depistarea la timp a diverselor forme de cancer.


În baza poliței, ar urma să fie disponibile o serie de investigații – mai multe tipuri de electrocardiografie, electroencefalografia, ecoencefalografia, dar și mai multe tipuri de examene ecografice – ecografie fetală, dar și la mai multe organe: ficat, pancreas, rinichi, uter, ovare, glanda mamară, penis, prostată etc. Totodată, sînt incluse aproape 100 de servicii foarte costisitoare de tomografie computerizată, imagistică prin rezonanță magnetică, plus servicii medicale de profil general.


Deși Ministerul Sănătății trece în listă denumirea investigațiilor și importanța acestora, nu menționează însă și care este prețul acestora. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load