Alexandru Tănase despre sesizarea PDM la Curtea Constituțională

Alexandru Tănase despre sesizarea PDM la Curtea Constituțională

Constituția nu conține niciun fel de vid și nu există în general Constituție în lume, inclusiv Constituția moldovenească, care să nu răspundă la toate întrebările.


Astfel a comentat fostul președinte al Curții Constituționale despre sesizarea democraților în ce privește prelungirea împuternicirilor Guvernului în eventualitatea unei noi crize politice, transmite Știri.md.


„Constituția nu conține niciun fel de vid și nu există în general Constituție în lume, inclusiv Constituția moldovenească, care să nu răspundă la toate întrebările. Sigur că, dacă citești doar textul Constituției, dar nu citești și hotărîrile Curții Constituționale, poți rămîne cu senzația că există un vid, dar în realitate, cel puțin pe instituția angajării răspunderii Guvernului, Curtea Constituțională a dat răspunsuri foarte clare: este o instituție care se utilizează în cazurile excepționale, a declarat Alexandru Tănase, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.


Totodată, fostul președinte al Curții Constituționale susține că prin această sesizare, PDM caută soluții pentru eventualitatea unui blocaj de lungă durată.


„Ținînd cont de, hai să zicem așa, „ecosistemul” nostru politic, orice este posibil. Este posibil că această sesizare are o anumită valoare tactică de a pune presiune, este posibil că, într-adevăr, autorii sesizării caută soluții pentru eventualitatea unui blocaj de lungă durată, dar răspuns la această întrebare nu va da Curtea Constituțională, în funcție de ceea ce vor decide ei, cred că vom putea deja să înțelegem în ce direcție se vor mișca lucrurile,” a precizat Tănase.


Amintim că deputatul Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, propune Curţii Constituţionale (CC) ca funcţiile Parlamentului să fie transmise temporar Guvernului. Despre aceasta se menţionează în sesizarea sa depusă la CC.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load