COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alerte de călătorie COVID-19 pentru moldoveni. Află unde poți pleca

Alerte de călătorie COVID-19 pentru moldoveni. Află unde poți pleca

Intrarea pe teritoriul Romîniei, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor Republicii Moldova se interzice.

Excepție fac membrii de familie ai cetățenilor romîni, membrii de familie ai cetățenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, cu rezidență în Romînia, persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere și alte categorii de persoane, transmite IPN.

Potrivit datelor actualizate ce țin de alertele de călătorie, comunicate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, toate persoanele care tranzitează Romînia și nu prezintă simptomatologie specifică infecției cu noul coronavirus, indiferent de țara de proveniență sau destinație, sînt exceptate de la măsura izolării.

Intrarea și aflarea pe teritoriul Ucrainei este permisă cetățenilor Republicii Moldova doar în cazul prezentării poliței de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului, cu amplasarea obligatorie la rude, prieteni, spații arendate sau carantină pe o perioadă de 14 zile.

Intrarea în Bulgaria a cetățenilor Republicii Moldova este interzisă pînă pe data de 31 iulie 2020. Restricțiile sînt valabile și în privința tranzitării. Cu titlu de excepție, autoritățile bulgare examinează solicitările de intrare și tranzitare a Bulgariei pentru persoanele aflate în situație umanitară dificilă.

Restricțiile de călătorie și măsurile de control la frontieră sînt menținute pentru toți cetățenii străini care intră și pe teritoriul Franței, cu excepția cetățenilor cu permis de ședere francez sau viză de lungă durată, cetățenilor străini care tranzitează Franța spre țara de origine etc.

Autoritățile elene au anunțat decizia de prelungire, pînă în data de 31 iulie 2020 a interdicțiilor temporare de intrare pe teritoriul Greciei a cetățenilor străini. Excepție de la prezenta decizie vizează cetățenii care posedă permisul de ședere al unei țări membre UE sau din zona Schengen. Cetățenii vor fi obligați, cu cel puțin 24 ore înaintea efectuării călătoriei, să completeze un formular electronic de localizare al pasagerilor, prin intermediul căruia autoritățile să poată asigura evidența călătorilor.

Informația exhaustivă privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state poate fi accesată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Pentru cetățenii Republicii Moldova care sînt în străinătate și au nevoie de asistență și informații în contextul pandemiei COVID-19, Ministerul recomandă monitorizarea actualizărilor publicate pe paginile web și Facebook ale misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare din statele de reședință.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load