TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alerta virusului Coronavirus şi starea celor 3 moldoveni reveniţi din China

Alerta virusului Coronavirus şi starea celor 3 moldoveni reveniţi din China

În Republica Moldova nu există cazuri suspecte sau confirmate de boală cu virusul de tip nou Coronavirus, transmite Noi.md.

Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Referitor la cei trei muzicieni moldoveni сare au revenit dintr-un turneu de 50 de zile în China se menţionează:


"Cu privire la persoanele revenite din China, menționăm că, nu prezintă semne clinice de boală cauzate de noul tip de Coronavirus. Însăși faptul că a călătorit în orașul Wuhan din China (pe 4 ianuarie) nu înseamnă că are sau va face această boală", a precizat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Situaţia epidemiologică la nivel național privind infecția cu Coronavirusul de tip nou este monitorizată zilnic de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). În caz de suspecție sau depistare a cazurilor de boală infecțioasă, echipele specializate antiepidemice sînt gata să intervină operativ.

Simptomele noului coronavirus sînt, în multe cazuri, similare cu cele ale unei răceli, dar pot fi însoţite de febră şi oboseală, tuse uscată şi dispnee (dificultate în respiraţie).

În scopul prevenirii cazurilor de infecție cu Coronavirusul de tip nou (2019-nCoV), Organizația Mondială a Sănătății recomandă respectarea măsurilor de precauție, prin:

  • evitarea contactului strîns cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute;
  • spălarea frecventă a mîinilor, în special după contactul direct cu oamenii bolnavi sau cu mediul în care se află aceștia;
  • evitarea contactului strîns cu fermele de animale sau cu animalele sălbatice;
  • călătorii cu simptome de infecție respiratorie acută trebuie să respecte eticheta tusei (mențineți distanța, acoperiți gura în timpul tusei și strănutului, spălați-vă pe mîini).

În cazul simptomelor care indică prezența unei boli respiratorii, înainte, în timpul călătoriei sau după, călătorii sînt încurajați să solicite asistență medicală și să informeze lucrătorii medicali despre istoricul călătoriei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load