Alertă meteo! Republica Moldova se află sub triplu cod galben

Alertă meteo! Republica Moldova se află sub triplu cod galben

Triplu Cod Galben în Republica Moldova. Meteorologii au emis pentru zilele următoare mai multe avertizări, în contextul temperaturilor ridicate și lipsei de precipitații.


Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 29-31 august pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 grade Celsius, astfel în această perioadă rămîne valabil Codul Galben de caniculă.


În intervalul 29 august – 4 septembrie din cauza lipsei de precipitații și a temperaturilor ridicate pe o mare parte a teritoriului se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fîșiilor forestiere și a culturilor agricole, astfel este valabil un Cod Galben de pericol excepțional de incendii.


Tot în această perioadă rămîne valabil Codul Galben de secetă hidrologică în rîurile și lacurile de acumulare din țară, în legătură cu lipsa precipitațiilor.


În context, Centrul Hidrologic avertizează solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load