COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alertă de călătorie pentru moldoveni: Condițiile de intrare în Austria și Slovacia

Alertă de călătorie pentru moldoveni: Condițiile de intrare în Austria și Slovacia

Alertă de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova în Republica Austria și Republica Slovacă.

Moldoveni pot intra în Austria și Slovacia dacă au domiciliul permanent, reședința temporară sau un alt tip de permis de ședere valabil în Austria și respectiv Slovacia, transmite tv8.md.

Republica Austria


Cetățenilor străini, inclusiv din Republica Moldova, pot intra în Austria cu condiția ca aceștia să aibă dreptul de a sta în Austria în baza:

– unei vize de tip D eliberată de Austria sau unui permis de ședere

– sau a documentației necesare solicitării dreptului de ședere în conformitate cu Legea poliției pentru străini, Legea privind regimul străinilor sau Legea privind azilul din 2005.

Cetățenii din țările terțe, care intră în Austria și care se încadrează în categoriile mai sus menționate pot intra în Austria numai dacă dețin un certificat medical în limba germană sau engleză, nu mai vechi de 4 zile, care atestă faptul că testul biologic molecular pentru COVID-19 este negativ.

În cazul în care certificatul medical nu poate fi prezentat, aceste persoane vor intra în izolare/carantină, într-o locație adecvată, pe o perioadă de 14 zile. Dacă persoana nu poate face dovadă a deținerii unei locații adecvate accesul aceste persoane în Austria nu va fi permis.

Republica Slovacia

Intrarea resortisanților străini pe teritoriul Republicii Slovace nu este permisă, cu excepția situațiilor enumerate mai jos, fără a fi scutiți de obligația de a respecta carantina și alte măsuri ale Autorității de Sănătate Publică din Republica Slovacă. Este interzisă intrarea în Slovacia a străinilor, inclusiv din Republica Moldova, cu excepția celor care au domiciliul permanent, reședința temporară sau un alt tip de permis de ședere valabil în Slovacia.

Cetățenii străini care sînt rude ale cetățenilor slovaci, adică soții/soțiile, copiii minori, părinții unui copil minor care intră în Republica Slovacă Copii minori, soții/soții nu trebuie să călătorească împreună cu cetățeanul străin; relația lor de familie este demonstrată prin prezentarea, de exemplu, a unui certificat de naștere sau a unui certificat de căsătorie (în cazul în care un resortisant străin nu poartă originalul, o copie standard a documentului este suficientă). Dacă documentul există numai într-o limbă străină, resortisanții străini trebuie să prevadă traducerea sa (o traducere neoficială este suficientă). La efectuarea verificării, resortisantul străin trebuie să prezinte originalul în limba străină și traducerea acestuia.

Cetățenii străini care au o reședință valabilă pe teritoriul Republicii Slovace, în conformitate cu Legea nr. 404/2011 privind reședința resortisanților străini, modificată și care se prezintă cu un permis de ședere valabil, un ID de ședere și un declarație care confirmă că rezidența lor a fost înregistrată.

Cetățenii din țările terțe, care intră în Slovacia și care se încadrează în categoriile mai sus menționate pot intra în Slovacia numai dacă dețin un certificat medical în limba slovacă, cehă sau engleză, nu mai vechi de 4 zile, care atestă faptul că testul biologic molecular pentru COVID-19 este negativ.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load