COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alegeri 2019: Peste 400 de observatori naționali și internaționali, acreditați

Alegeri 2019: Peste 400 de observatori naționali și internaționali, acreditați

Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat în cadrul ședinței de astăzi peste 400 de observatori naționali, internaționali și experți electorali în vederea monitorizării alegerilor locale generale și parlamentare noi din 20 octombrie curent.

Pentru monitorizarea alegerilor locale au fost acreditați 30 de observatori naționali din partea Asociației obștești Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova și 17 din partea Asociației obștești „Democrație, Egalitate, Cooperare, Accesibilitate și Suport”.

Pentru monitorizarea alegerilor locale și celor parlamentare noi au fost acreditați 71 de observatorilor naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX”. Din partea aceleiași organizații au fost acreditați doi observatori naționali pentru monitorizarea alegerilor parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldova.


277 de observatori naționali au fost acreditați din partea Asociației obștești „MIRAD” în vederea monitorizării alegerilor locale, iar trei observatori naționali din partea Asociației obștești Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT”.

Totodată, au fost acreditați cinci experți electorali din partea Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lîngă Comisia Electorală Centrală în vederea monitorizării alegerilor locale și parlamentare.

Din partea Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova au fost acreditați doi observatori naționali și șapte internaționali, iar din partea Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei au fost acreditați 25 de observatori internaționali și au fost înregistrați 11 interpreți pentru monitorizarea alegerilor locale.

De asemenea, au fost acreditați opt observatori naționali și nouă internaționali din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova în vederea monitorizării alegerilor locale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load