Aleargă pe trecerea de pietoni ca să reuşească la culoarea verde a semaforului (VIDEO)

Aleargă pe trecerea de pietoni ca să reuşească la culoarea verde a semaforului (VIDEO)

Un adevărat test de alergare la viteză susţin cei care traversează trecerea de pietoni de la intersecţia dintre bulevardul Grigore Vieru şi strada Constantin Tănase din capitală.


Şi asta pentru că timpul destinat pietonilor este de doar 16 secunde. Aşa că, în acest interval, chişinăuienii care se grăbesc se pun pe fugă doar ca să reuşească să traverseze cele două porţiuni de drum despărţite de strada pietonală.


Pietonii se declară nemulţumiţi şi au cerut implicarea portalului Noi.md în mediatizarea problemei care îi face să îngheţe la semafor, aşteptînd repetat cele 16 secunde acordate lor.


Potrivit doctorului în ştiinţe tehnice, expertului internaţional în siguranţă rutieră Ilie Bricicaru, faptul că pietonii sînt nevoiţi să alerge pe trecerea de pietoni reprezintă o problemă, în a cărei soluţionare trebuie să se implice direct primăria capitalei.


„Atunci cînd a fost proiectat şi construit semaforul de la intersecţia dintre bulevardul Grigore Vieru şi strada Constantin Tănase, s-a solicitat intervenţia asupra corectării fazelor de lucru, dar acest lucru nu s-a mai făcut. Probabil s-a mai intervenit, dar s-a intervenit separat pentru ambele fluxuri de transport, nu şi în favoarea pietonilor, de aceea şi se întîmplă acest decalaj. Primăria Chişinău sau Direcţia transport şi căi de comunicaţie ar trebui să se implice şi să rezolve problema, corectînd fluxurile de circulaţie. Primăria oraşului este administratorul drumului, ea finanţează activitatea acestor obiective şi ar trebui să țină sub control fiecare semafor”, a declarat Ilie Bricicaru pentru Noi.md.


Ce părere au chişinăuienii despre funcţionarea semaforului din preajma străzii pietonale din Chişinău vedeţi în materialul video postat mai jos. 


Vă reamintim că, dacă aveți întrebări legate de anumite situații-problemă, ne puteți scrie pe adresa de email intreaba@noi.md, iar noi vom căuta răspunsuri la ele cerînd sfaturile specialiștilor în domeniul respectiv. 


Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările stringente venite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load