Alcool și prune uscate fără acte de proveniență, ridicate la frontieră

Alcool și prune uscate fără acte de proveniență, ridicate la frontieră

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au deconspirat activitatea ilicită a doi cetățeni moldoveni.


Astfel, de la domilciliul unuia au fost ridicați 200 de litri de alcool, iar de la alt conațional au fost reținute 2,5 tone de prune uscate.


În baza unei informații cu caracter operativ și acțiunilor întreprinse de către ofițerii de investigații în comun cu echipa mobilă a DR Nord, un locuitor al or. Soroca este documentat pentru deținerea ilegală cu scop de vînzare a producției alcoolice și alcoolului etilic în cantități comerciale. În acest sens, ieri, 6 martie 2018, polițiștii de frontieră au efectuat o percheziție la domiciliul moldoveanului în vîrstă de 60 ani. 


Ca urmare a cercatării desfășurate s-au depistat o cantitate de băutură în asortiment cu volumul total 250,5 litri, dintre care 125 de sticle din masă plastică cu volumul de 1,5 litri fiecare, pline cu lichid de culoare cafenie cu miros specific de coniac și alte 42 de sticle din masă plastică cu volumul de 1,5 litri, pline cu lichid transparent, la miros asemanător alcoolului etilic.


Sticlele depistate au fost ridicate conform procedurii legale, fiind plasate în camera de păstrare a corpurilor delicte a Sectorului Poliției de Frontieră Soroca.


O altă reținere în baza informației operative a fost înscrisă de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți, care au acționat în seara zilei de ieri pe traseul Otaci-Soroca. În apropierea satului Șolcani, polițiștii de frontieră au oprit în trafic un microbuz de model Volkswagen LT 28, înmatriculat pe teritoriul R. Moldova.


Polițiștii de frontieră au solicitat conducătorului auto, cetățean moldovean, deschiderea ușilor din spate pentru a vedea încărcătura asupra căreia șoferul nu a putut prezenta careva acte de proveniență sau posesie.


În consecință, s-au numărat 250 de cutii de carton, pline cu prune uscate, masa totală a producției constituie circa 2500 kg. Mijlocul de transport împreună cu fructele uscate au fost reținute conform procedurii legale pe teritoriul SPF Cosăuți, până la elucidarea circumstanțelor.


Cazurile sînt în continuare cercetate de către polițiștii de frontieră ai DR Nord privind descoperirele respective și urmează a fi examinate sub toate aspectele pentru primirea deciziei conform legislației în vigoare.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load