COVID-19 în MOLDOVA

Alarmant! R. Moldova, „săracă” în învățători și educatori

Alarmant! R. Moldova, „săracă” în învățători și educatori

La sfîrșitul anului școlar, în sistemul educației există peste 2300 de solicitări pentru a fi suplinite funcțiile de profesori, învățători și educatori. Despre aceasta anunță ministrul Educației, Igor Șarov.

Totodată, șeful de la Educație spune că deja există unele semnale despre plecarea cadrelor didactice experimentate din sistem în contextul pandemiei de COVID-19.

„Conform datelor pe care le avem la sfîrșitul anului, sînt solicitări de 2349 pentru cadre didactice în instituțiile din Republica Moldova”, a declarat ministrul la o ediție specială de la Moldova 1, scrie tv8.md.


Totodată, Igor Șarov dă asigurări că profesorii care au optat pentru alte modele decît modelul întîi (prezența 100% la școală) , vor fi remunerați suplimentar. Igor Șarov susține că pentru aceasta este nevoie de suma de 130 de milioane de lei și suma deja a fost identificată de Guvern și va fi repartizată în acest scop.

Amintim că de la 1 septembrie va fi reluat procesul de educație în Republica Moldova. Autoritățile au stabilit șapte modele de organizare a orelor și fiecare instituție a ales cel pe care și l-a dorit. Doar unul dintre modele presupune prezența 100% a elevilor și profesorilor la ore, celelalte modele prevăd studierea la parțial online, pe ture, sau doar la distanță.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load