COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Akon și-a făcut propriul oraș în Senegal

Akon și-a făcut propriul oraș în Senegal

Akon a anunțat că și-a făcut propriul oraș în Senegal. Hip-hopperul a semnat, recent, actele pentru înființarea Akon City, scrie CNN.

De Petre Dobrescu, Marți, 03 martie 2020, 13:37 Akon City, pe care artistul de 46 de ani îl vrea un oraș al viitorului, se va ridica pe pământul primit cadou de el de la președintele Senegalului, Macky Sall: 2.000 de acri, adică 810 hectare.

Akon, după semnarea actelor pentru orașul ce-i va purta numele Noul oraș se va afla la doar 5 minute de mers cu mașina de noul aeroport al statului african și va avea propria criptomonedă, AKoin. Abia aștept să vă găzduiesc în orașul meu! Mesajul lui Akon pentru viitorii locuitori din Akon City: Akon, pe numele lui complet Aliaune Damala Badara Akon Thiam, e senegalez la origine. Avea 7 ani când părinții au decis să emigreze în SUA și să se stabilească în New Jersey. El a devenit cunoscut ca interpret, compozitor și producător muzical, dând lovitura cu primul său single, “Locked Up”, de pe albumul de debut, “Trouble”.

Alte melodii ale sale care au ajuns hituri sunt “Lonely” și “Oh Africa”. Akon a devenit celebru în 2004 În prezent, cântărețul nominalizat la Grammy e mai implicat în afaceri, decât în industria muzicală. Scopul său declarat este să ajute la dezvoltarea statelor africane și să transforme “continentul negru” într-o zonă la fel de dezvoltată ca Statele Unite ale Americii. Prin Akon Lighting Africa, una dintre companiile sale, vrea să convingă cât mai multe țări africane să aleagă energia alternativă, furnizându-le panouri solare. Akon are o avere estimată la 80 de milioane de dolari.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load