COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ajutorul românesc pentru combaterea pandemiei de COVID-19 a ajuns la Chișinău

Ajutorul românesc pentru combaterea pandemiei de COVID-19 a ajuns la Chișinău

Ajutorul românesc pentru combaterea pandemiei de coronavirus din Republica Moldova a ajuns la Chișinău.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat la începutul săptămînii că țara lui – ca partener strategic, „poate cel mai important” al R. Moldova – va trimite la Chișinău medici și materiale medicale pentru a ajuta la stăvilirea epidemiei de coronavirus.

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, a ajuns la Chișinău împreună cu două autocamioane cu echipament medical, cinci autospeciale și 51 de reprezentanți ai autorităților române, dintre care 42 de medici avînd misiunea internațională de sprijin a cadrelor medicale naționale în lupta cu noul tip de coronavirus.

Bogdan Aurescu a declarat că sprijinul oferit este pe mai multe direcții și a precizat că autoritățile române sînt solidare cu toți cetățenii Republicii Moldova:


„Suntem deplin solidari cu toți cetățenii Republicii Moldova în fața acestei încercări foarte dificile. Tocmai de aceea sînt onorat să însoțesc astăzi la Chișinău misiunea medicală a României care se va alătura pentru următoarele două săptămîni colegilor din Republica Moldova, urmînd să lucreze alături de aceștia în spitalele de aici. În egală măsură vreau să transmit sincere felicitări reprezentanților personalului medical din Republica Moldova pentru eforturile susținute depuse într-un context atît de dificil pentru combaterea pandemiei. Suntem alături de dumneavoastră atît cu sufletul, cît și, iată, fizic, în modul cel mai concret. De asemenea vreau să evidențiez, așa cum a spus-o deja prim-ministrul dl Ludovic Orban în această dimineață la Iași, un sprijin substanțial pentru Republica Moldova, constînd în echipamente medicale necesare pentru combaterea pandemiei de COVID-19 – 500 de mii de măști, 50 de mii de combinezoane, medicamente și desigur se vor alătura acestui efort și alt fel de echipamente. Era vorba despre o valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro. Vom continua să urmărim cu prioritate interesele cetățenilor, fără să avem în vedere un cîștig anume, așa cum o facem și astăzi prin prezența noastră la Chișinău. Reiterez angajamentul ferm al României de a continua să susțină obiectivul fundamental reprezentat de integrarea europeană a Republicii Moldova, singura în măsură să asigure dezvoltarea economică și socială în beneficiul direct al cetățenilor.”

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load