TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ai fost oprit de poliție și nu ai permisul cu tine? Trebuie să știi asta

Ai fost oprit de poliție și nu ai permisul cu tine? Trebuie să știi asta

Conform Regulamentul Circulației Rutiere prevede expres că la cerința angajatului poliției, conducătorul auto este obligat să înmîneze pentru verificare permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau actele care atestă proveniența încărcăturii.

Șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Patrulare, Veaceslav Sîrbu, atenționează șoferii că în cazul în care conducătorul auto nu are asupra sa permisul de conducere și este stopat de către agenții de patrulare, conducătorul auto este sancționat în temeiul Codului Contravențional articolul 232 de la 3 pînă la 6 unități convenționale. Totodată, dacă conducătorul auto a urcat la volan fără a deține permisul de conducere sancțiunea este de la 30 la 60 de unități convenționale, adică 1500-3000 de lei.


Reprezentantul Inspectoratului Național de Patrulare mai spune că în cazul în care conducătorul auto dispune de permis de conducere, dar l-a uitat acasă sau în alt loc, agentul de patrulare verifică prin sistemul informațional dacă persoana dispune de dreptul de a conduce mijlocul de transport, sau dacă este privat de permisul de conducere, conducătorul auto este amendat de la 3 la 6 unități convenționale.

În anul 2018 pe articolul 232 din Codul Contravențional au fost întocmite 4303 contravenții, iar în 7 luni din 2019, 1819 contravenții.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load