TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Agricultorii dintr-un sat au jucat o horă chiar pe spicele abia retezate (VIDEO)

Agricultorii dintr-un sat au jucat o horă chiar pe spicele abia retezate (VIDEO)

Moldova e o țară agricolă, prin urmare, încheierea sezonului de recoltare mereu e o sărbătoare.

Dacă unii localnici aleg să se bucure acasă, alături de familie, agricultorii din satul Cîrnățeni, raionul Căuşeni, pentru al doilea an consecutiv au transformat recoltarea ultimului snop într-un adevărat eveniment festiv.

La sărbătoarea ultimului snop sătenii au invitat ansamblurile folclorice şi de dansatori din sat şi au încins o horă de sărbătoare chiar printre spicele abia retezate. Deşi anul nu a fost dintre cele mai mănoase, plugarii i-au mulţumit Domnului şi pentru ce le-a oferit.


Astfel grîul a dat o roadă medie la hectar de 3,1 tone, iar rapiţa a rodit în 2019 trei tone la hectar. Potrivit primarului Oleg Savca, anul acesta în satul Cîrnăţeni din cele 1440 de hectare de terenuri agricole, 515 au fost semănate cu grîu , iar 225 cu rapiţă. Acesta afirmă că au fost ani şi mai slabi din punct de vedere agricol aşa că se mulţumesc şi cu ce au.

Potrivit Direcţiei Agricultură şi alimentaţie în raionul Căuşeni s-a încheiat sezonul de recoltare a cerealelor de primă grupă, roada medie la grîu fiind de 2,65 tone, iar la rapiţă de 2,2 tone. În prezent, în cîmpurile din raion au loc lucrări de pregătire a solului pentru însămînţare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load