Agheasmă de vînzare la o biserică din Chișinău

Agheasmă de vînzare la o biserică din Chișinău

Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din sectorul Ciocana al Capitalei, deja al doilea an consecutiv, vinde apă sfințită (agheasmă). Autorul vloggului „Ortodoxia - pentru că așa trebuie”, spune că în curtea Bisericii se vînd butelii de 0,5 - 1,5 - 5 litri cu agheasmă. 

„Sticla de 5 litri se vinde la prețul de 25 de lei. Anul trecut, după ce am postat poze similare, presa a preluat acest caz, iar secretarul Mitropoliei, fiind intervievat, a spus că se vor lua măsuri și că vînzarea apei sfințite este inadmisibilă. Din păcate, constatăm lipsa monitorizării din partea celor de la Mitropolie, indiferența lor și iresponsabilitatea. Parohul acestei biserici ar trebui să fie foarte dur sancționat. Vînzarea apei sfințite este hulă împotriva Duhului Sfînt!”, spune vloggerul.  

Anul trecut, Mitropolia spunea: „Biserica Ortodoxă nu permite vînzarea obiectelor sfinte, or, agheasma, apa sfințită nu sînt altceva decît un atribut sfințit, respectiv, se condamnă în acest sens vînzarea respectivelor obiecte”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load