Agenții economici și asociațiile de locatari din Bălţi, OBLIGAŢI să cumpere tomberoane

Agenții economici și asociațiile de locatari din Bălţi, OBLIGAŢI să cumpere tomberoane

Autoritățile locale din Bălți au cerut agenților economici, dar și reprezentanților asociațiilor de locatari din oraș, să-și procure tomberoane din banii proprii.

Asta, deoarece întreprinderea muncipală care a preluat serviciul de colectare a gunoiului, nu dispune de bani în acest sens.

"Nu așteptați ca cineva să vă pună tomberoane. Rezolvați-vă singuri această problemă! Noi nu avem posibilitatea să o soluționăm", a menţionat Leonid Babii, viceprimarul Municipiului Bălți.

Cererea viceprimarului a trezit nemulțumirea unor antreprenori, care spun că nu sînt pregătiți să facă aceste achiziții.

"Eu cred că 80 la sută dintre agenții economici nu-și permit să cumpere aceste tomberoane. Așa și vor încărca de pe platforme cu lopata. Șase, șapte mii de lei nu are fiecare pentru a le procura. Iar mîine ei vor găsi o altă companie care va presta acest serviciu și vor cere de la noi să procurăm alte tomberoane", a precizat Alexei Conovalov, administrator service-auto din Bălți.

Mai mult, antreprenorul care gestionează de mai mulți ani activitatea unui service-auto din oraș, spune că de 15 zile întreprinderea municipală care prestează servicii de colectare a deșeurilor nu și-a onorat obligațiunile.

"Noi avem contract. Pînă la Revelion, gunoiul l-a evacuat compania veche. După Anul Nou, nu a venit nimeni să scoată gunoiul de aici. Este antisanitarie. Clienții noștri sînt șocați", a spus Alexei Conovalov.

Şi unii președinți ai asociațiilor de locatari spun că nu dispun de banii necesari pentru a procura tomberoanele de care au nevoie.

"Noi avem nevoie de șapte tomberoane, unul costă șapte mii de lei. Cu tot cu drum, avem nevoie de 50-60 de mii de lei, pe care noi nu îi avem. Credit nu ne dă nimeni, pentru că nu avem ce pune în gaj", a subliniat Iacob Cuciuc, președinte al Asociației de locatari.

Problema a apărut acum o lună după ce autoritățile locale au reziliat contractul cu compania care a prestat servicii de colectare a gunoiului timp de patru ani. În scurt timp, agentul economic a luat toate tomberoanele de la platformele de colectare a deșeurilor, pe motiv că îi aparțineau.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load