COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Agenția Relații Interetnice promovează politica unei ”diplomații liniștite”

Agenția Relații Interetnice promovează politica unei ”diplomații liniștite”

Diaspora armeană și azeră pledează pentru încetarea conflictului, iar Agenția relații interetnice promovează în acest sens o politică de "diplomație liniștită", pentru ca părțile să se întîlnească, să discute situația și nu au admită repetarea tensiunii care a avut loc mai devreme, cînd pe 22 iulie mitingul pașnic s-a transformat în confruntări între reprezentanții comunități armene și azere.

Despre aceasta a declarat directorul Agenției Relații Interetnice din Moldova, Elena Beleacova, vorbind în cadrul emisiunii ”Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițcaia-Pahomova de la postul de televiziune "NTV Moldova", relatează Noi.md

Referindu-se la rolul agenției în soluționarea acestei situații, ea a menționat că a avut peste 10 întrevederi cu reprezentanții diferitor organizații obștești și activiștii acestora.


Potrivit ei, liderii organizațiilor și participanții la eveniment lucrează cu comunitățile pentru a opri conflictul, astfel încît să nu continue situația care a avut loc.

După toate aceste întrevederi, directorul Agenției Relații Interetnice speră că situația se va normaliza.

"Este un domeniu foarte sensibil. Aici este important cel mai mic cuvînt, deoarece există o memorie istorică. Am avut situații diferite, uneori arbitrii au fost reprezentanți ai unei părți terțe - altei comunități. Rolul nostru de diplomație liniștită, populară este foarte semnificativ și foarte necesar pentru noi. Am vorbit cu ambele părți ale conflictului. Am convenit să ne întîlnim și să discutăm situația, pentru a nu admite repetarea tensiunii care a vut loc", a spus Elena Beleacova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load