TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Agenția Națională pentru Sănătate Publică are un nou șef interimar

Agenția Națională pentru Sănătate Publică are un nou șef interimar

De astăzi, Agenția Națională pentru Sănătate Publică are un nou director interimar.


Este vorba despre Iurie Pînzaru, care în trecut a mai deținut funcția de director al Centrului Național de Sănătate Publică. Asta după ce fostul director interimar, Nicolae Furtună și-a prezentat demisia.


Iurie Pînzaru ar fi al doilea director interimar pînă acum, după ce fosta șefă de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Elena Palanciuc a plecat din funcție.


Iurie Pînzaru este doctor în medicină, master în Managementul Sănătăţii Publice și conferenţiar universitar. Anterior acesta a deținut funcția de șef al Direcției sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății, vicedirector al Centrului Național de Sănătate Publică și medic șef al Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău. Din 18 aprilie 2016 pînă la 1 iunie 2018 acesta a deținut funcția de director general al Centrului Național de Sănătate Publică.


Amintim că pe 10 octombrie 2018 după numai 8 luni în care s-a aflat în fruntea ANSP, Elena Palanciuc și-a prezentat demisia din funcția de director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Deși a trecut printr-un concurs public și a acumulat cele mai multe puncte, în comparație cu contracandidatul său, Ion Șalaru, Elena Palanciuc a lăsat să se înțeleagă într-un interviu pentru Sănătate INFO că totuși a fost invitată să preia funcția de director, mai ales că mai multe tentative de concurs au eșuat din lipsă de doritori de a prelua responsabilitățile.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load