COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Află mai multe despre țara ta! Aveți ce admira! (VIDEO)

Află mai multe despre țara ta! Aveți ce admira! (VIDEO)

În Moldova există un număr mare de locuri interesante, pe care cetățenii iubitori de călătorii și de a explora istoria țării lor, cunoscători de artă și a tuturor lucrurilor frumoase, merită cu siguranță să le viziteze.

Despre un astfel de loc - conacul Mîndîc din nordul Moldovei, a relatat în detaliu Elena Levițcaia-Pahomova într-un subiect în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" de la postul de televiziune "NTV Moldova".


După cum scrie portalul moldovenii.md, conacul Mîndîc se află la aproximativ 25 km de centrul raional Drochia, în apropierea drumului de țară dintre satele Mîndîc și Cotova, pe un cîmp curat. Acesta este unul dintre cele mai uimitoare ansambluri de parcuri din Moldova, parcul dendrologic Mîndîc.

Această casă de vacanță a fost cumpărată de la un boier moldovean de familia poloneză Ohanowicz în secolul al 19-lea, iar în 1896, aici a fost sădit un parc, reconstruită clădirea conacului, stilizată sub formă de pagodă chinezească. De asemenea, au fost curățate și amenajate 3 iazuri, a fost construit un cavou de familie, o moară de apă. Dar principalul lucru este că planul parcului a fost gîndit cu atenție și, conform lui, au fost făcute alei, pavate cu piatră cărărușe, construit o punte ajurată de metal peste pîrîu, Podul durerii.
Planificarea parcului și conceptul său general a fost angajat de marele arhitect, Alexandru Bernardazzi, verificînd mereu planul proprietarului conacului, Kaetan Ohanowicz.

Prin întregul parc se întindea o alee lungă, care simbolizează calea vieții. În mijloc, se intersectează cu un pîrîu peste care trece o punte de ajur. De-a lungul pîrîului, pe malul stîng, cîndva au existat 6 izvoare care alimentează pîrîul care se varsă în iazul central al conacului.

O atenție deosebită a fost acordată speciilor de copaci plantați. De exemplu, în apropierea necropolei este un pin negru imens singuratic și începe aleea, plantată cu nuci negri -simbolul veșniciei.

Întregul parc are o întreagă rețea de alei. O altă caracteristică a parcului este o combinație de copaci ornamentali și pomi fructiferi, adică este un parc și o grădină în același timp.

Vă reamintim că pe site moldovenii.md există o mulțime de informații utile care îi vor ajuta pe toți cei care doresc să planifice și să petreacă un weekend minunat în țara noastră. În special, aici sînt prezentate nu doar informații ample despre turismul în Moldova, dar și sfaturi pentru turiști, precum și rute turistice, date despre perlele turistice și mănăstirile din Moldova.

Rămâne doar ca fiecare doritor să aleagă cele mai bune opțiuni pentru odihnă și călătorie – și puteți redescoperi din nou Moldova iubită!

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load