COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Află cum va fi iarna 2019-2020. Ce spun meteorologii

Află cum va fi iarna 2019-2020. Ce spun meteorologii

Potrivit meteorologilor de la accuweather.com, iarna își va intra în drepturi în luna decembrie, încă de la început.

În Europa, meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea cu mult sub temperatura de îngheț. Potrivit prognozei avansate, iarna în perioada ianuarie-februarie 2020 ar putea fi cea de-a șaptea cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani. Specialiştii prezic că iarna care urnează va fi mai grea decît cea din 2018.

Cel mai probabil, vom avea parte de o iarnă intensă, care se va extinde chiar pînă în martie. Meteorologul Judah Cohen, care este director de prognoze sezoniere la compania de management al riscurilor de vreme Atmospheric and Environmental Researcher (AER), este de părere că destrămarea vortexului polar ar putea aduce furtuni. Modelele meteorologice sugerează că destrămarea vortexului polar va aea același efect ca anul trecut, cînd iarna din emisfera nordică a adus un val de frig în martie în Europa.


"Acest model arată mult mai activ, [cu] mai multe furtuni specifice iernii și explozii arctice – cred că aș atribui asta destrămării vortexului polar, pentru că este foarte consistent cu ceea ce am văzut în trecut" a spus Cohen.

Un vortex polar există și la Polul Sud, dar acesta nu ne va afecta. Cel de la Polul Nord poate aduce o iarnă severă atît în Statele Unite ale Americii, cît și în Europa. Atunci cînd vortexul polar este puternic, aerul rece din regiunile polare este ținut în acele regiuni, ceea ce înseamnă temperaturi medii în estul Statelor Unite, nordul Europei și nordul Asiei. Cînd acest vortex se destramă însă, aerul rece care rămîne de regulă la poli "scapă" și aduce temperaturi extrem de scăzute la latitudinile mai joase.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load