COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

"Afaceri" în timpul epidemiei: răufăcătorii, pe mîna poliției

"Afaceri" în timpul epidemiei: răufăcătorii, pe mîna poliției

Mai multe persoane au ajuns pe mîna poliției după ce s-a stabilit că vindeau ileagl soluții dezinfectante și măști medicinale, la prețuri mult mai mari.

Astfel, în mun. Chișinău au fost documentate patru persoane care comercializau soluții cutanate (dezinfectante), fără actele de proveniență și cele care le-ar permite o astfel de activitate. Ofițerii au găsit 150 de recipiente cu volumul de 1 litru, valoarea cărora depășește suma de 22 de mii de lei și 2500 de măști medicinale de protecție, în valoare de peste 55 de mii de lei. Marfa a fost ridicată, comercianților fiindu-le aplicate sancțiuni în mărime de 11.500 de lei.

Totodată, ofițerii de investigație au stabilit că o persoană sancționată anterior pentru comercializarea măștilor chirurgicale, a doua zi iarăși le vindea. Avea la el 3000 de măști pe care le vindea la preţul de 22 de lei/bucata. A rămas fără produse și s-a ales cu o amendă de 3000 de lei.


Procesele verbale contravenționale, probele acumulate pe cazurile respective și produsele urmează a fi transmise instanței de judecată, pentru a decide asupra confiscării speciale.

Inspectoratul General al Poliție solicită cetățenilor să nu profite de situația epidemiologică din țară și să practice astfel de activități ilegale, în defavoarea cetățenilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load