TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Aerosolii folosiţi în ţigările electronice vor fi supuşi aceloraşi reglementări ca și produsele din tutun

Aerosolii folosiţi în ţigările electronice vor fi supuşi aceloraşi reglementări ca și produsele din tutun

Decretul de promulgare şi legea care stabileşte că produsele din tutun care nu ard vor fi supuse acelorași reglementări ca și țigările vor fi publicate vineri, 16 august, în Monitorul Oficial.

Documentul prevede că toţi aerosolii, rezervele de tutun vor fi supuse aceloraşi reglementări ca şi ţigările tradiţionale. Totodată, pe fiecare ambalaj al produselor din tutun care nu arde va fi plasat avertismentul de sănătate „Acest produs din tutun dăunează sănătății și creează dependență”. Acesta va fi imprimat pe cele mai mari suprafețe ale pachetului sau ambalajului și trebuie să acopere cel puțin 30% din suprafețele relevante.


Controlul respectării acestor prevederi va fi efectuat de către Consiliul Concurenței, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Serviciul Fiscal de Stat.

Comercializarea produselor din tutun este interzisă în unitățile cu suprafața comercială mai mică de 20 metri pătraţi situate la o distanță mai mică de 200 de metri de la instituțiile de învățămînt și medico-sanitare.

Rezoluția Organizației Mondiale a Sănătății din 6 octombrie 2018 recunoaște că produsele de tutun de tip „heat-not-burn” sînt produse din tutun care cad sub incidența Convenției Cadru a OMS privind Controlul Tutunului, ratificată de Parlamentul Republicii Moldova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load