Adunarea Generală a Judecătorilor nu va fi convocată: CSM este împotrivă

Adunarea Generală a Judecătorilor nu va fi convocată: CSM este împotrivă

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a dat curs cererii semnate de cei 87 de magistrați care vor să fie convocată Adunarea Generală a Judecătorilor și să fie demisă in corpore actuala componență a CSM-ului.


Membrii Consiliului Superior al Magistraturii consideră că decizia Curții de Apel Chișinău, prin care au fost obligați să convoace Adunarea Generală a Judecătorilor, ar fi ilegală, motivînd că nu era de competența acestei instanțe să analizeze cererea grupului de judecători.


„Cel mai mult m-a indignat că această cerere a fost examinată în termen de două zile, dar CSM  avea posibilitatea reală să decidă în zece zile dacă convoacă sau nu Adunarea Judecătorilor. Consider că cererea urma a fi declarată inadmisibilă. Curtea de Apel nu avea competența să o examineze. Curtea de Apel se poate expune doar pe hotărîrile CSM și nu alte chestiuni.


Cererea a fost primită cu încălcarea competenței. Trebuiau să o trimită la Judecătoria sectorului Rîșcani, dar nu știu cum avea să fie, pentru că și magistrații de acolo tot au semnat acea cerere”, a explicat membrul CSM, Nina Cernat.


„Să nu mergem pe emoții și să nu ne lăsăm provocați de un grup de judecători care se opune reformelor”, a îndemnat Cernat.


Chestiunea a fost dezbătută cu ușile închise. Ulterior, președintele interimar al CSM-ului, Dorel Musteață, a anunțat că cererea celor 87 de magistrați se respinge.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load