COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Actualul viceguvernator al BNM, eliberat de procurori

Actualul viceguvernator al BNM, eliberat de procurori

Actualul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Aureliu Cincilei, a fost eliberat de Procuratura Anticoruție. În cazul ex-viceguvernatoarei Emma Tăbîrță și Ion Ropot, procurorii au depus demersuri de arest pentru 30 de zile.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către purtătorul de cuvînt al Procuraturii Generale Maria Vieru.

„Actualul viceguvernator a colaborat cu procurorii si a facut declarații pe dosar, de aceea Procuratura Anticorupție a decis cercetarea acestuia in libertate, aplicandu-i interdicția de a părăsi localitatea mun. Chisinau. Cît despre fostul viceguvernator si seful de direcție de la BNM, procurorii au depus deja demersuri la arest pentru 30 de zile”, a susținut Maria Vieru.


Ex-guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) Dorin Drăguțanu, ex-viceguvernatoarea Emma Tăbîrță și actualul viceguvernator ai BNM Aureliu Cincilei și șeful de direcție de la BNM, Ion Ropot, au fost reținuți joi, 5 martie, după perchezițiile efectuate de către Procuratura Anticorupție în cadrul instituției. Potrivit Procuraturii Generale, aceștia sînt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

Ieri, 6 martie, instanța a admis integral demersul procurorilor și a emis un mandat de arest preventi pentru 30 de zile pe numele fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu. Potrivit procurorilor, Dorin Drăguțanu este învinuit de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari. Învinuirile lui Drăguțanu i se aduc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară .

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load