Actorul Boris Bechet este astăzi omagiat

Actorul Boris Bechet este astăzi omagiat

Bechet Boris – actor de teatru şi film, împlinește astăzi 65 de ani. 

Actorul s-a născut la 7 februarie 1953 în satul Vadul Leca, raionul Teleneşti, Republica Moldova. În anul 1975 a absolvit Institutul de Arte, Facultatea de Actorie. A lucrat în calitate de actor la Teatrul dramatic „V. Alecsandri de la Bălţi”, apoi vine la Chișinău la Teatrul Poetic (în prezent teatrul Al. Mateevici). Debutează în anul 1983 la studioul „Molova-film”.

În anul 1991 s-a învrednicit de titlul Artist Emerit al Republicii Moldova.

În prezent este unul dintre fondatorii studioului independent „Media SDB”.

Filmografia:
„Să-ţi cînte cucul în faţă”, 1983 −Ştefan, 
Nesfîrşita lună a căuşului”, 1984 – Ion,
Pichetul liniştit”, 1985 – maiorul Steblov, 
Corespondentul vostru special”, 1987 – căpitanul Negară, 

„Mioriţa”, 1987 − Ungureanu,
„Medeea-80”,1987 − bărbatul,
Corbii prada n-o împart”, 1988 − Stratan, 
Cursa”, 1989 – părintele Vladimir,
Fără speranţă sper”, 1989 – rol episodic, 
„Durerea”, episod, 1989,
„Jocul de-a moartea” sau „Străinul”, 1991 −Visarion, 
„Uliţa felinarelor stinse”, 1991 −legionarul, 
„Troiţa”, 1991 – Nicanor,
Tangou deasupra prăpastiei”, 1997,
„Caracter bărbătesc sau Tangou deasupra prăpastiei 2”, 1999 – procuror.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load