COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Activitățile de comerț în bază de patentă, prelungite pînă în 2022

Activitățile de comerț în bază de patentă, prelungite pînă în 2022

Activitățile „comerțul cu amănuntul cu produse alimentare și mărfuri ușor alterabile” va fi posibil să fie desfășurate de către titularii de patentă pînă la 31 decembrie 2022.

Guvernul a avizat o modificare în acest sens la articolul 4 al Legii cu privire la patenta de întreprinzător. Termenul stabilit se referă doar la acele persoane fizice, care la 31 decembrie 2019 vor deține patentă pentru desfășurarea activităților respective, transmite IPN.

Totodată, prin decizia sa, Guvernul promite ca, în cadrul următorului exercițiu de modificare a Codului fiscal, să efectueze amendamente, ce vor contribui la simplificarea regimului fiscal al persoanelor fizice, care desfășoară activitate independentă în domeniul comerțului cu amănuntul, în sensul diminuării poverii administrative. „Activitatea independentă în domeniul comerțului cu amănuntul” este o alternativă la patenta de întreprinzător, aprobată de executiv, dar care nu a fost agreată de titularii de patentă, prin faptul că acestora li se cerea respectarea mai multor condiții, inclusiv deținerea aparatului de casă și control.

Pe de altă parte, unitățile de comerț și alimentație publică, magazinele au solicitat repetat anularea patentei de întreprinzător în domeniul comerțului cu amănuntul. Potrivit afirmațiilor acestora, deținătorii de patentă, care nu achită impozite (doar o taxă lunară nu prea mare pentru patentă) ar distorsiona piața, prin concurența neloială creată.

Aceasta nu este prima decizie aprobată de Executiv privind extinderea termenului de valabilitate a patentei pentru activitățile de comerț cu amănuntul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load