COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Activistul Andrei Donică, reținut de polițiști. Momentul reținerii

Activistul Andrei Donică, reținut de polițiști. Momentul reținerii

Primarul localității Condrița, activistul Andrei Donică, a fost reținut forțat de mai mulți polițiști în timp ce își manifesta indignarea față de decizia autorităților cu privire la evacuarea rulotelor instalate în orășelul „Anti-Genocid” de către grupul de protestatari păgubiți în urma jafului de la Filiala Buiucani MAIB.

Primarul a fost reținut și dus la comisariatul de poliție, iar ulterior, peste cîteva ore, a fost eliberat, scrie Ziarul de Gardă.

În aceast răstimp forțele de ordine de la fața locului au evacuat toate vehiculele în care erau protestatarii. Potrivit lui Donică, evacuarea rulotelor este ilegală, iar acțiunile întreprinse împotriva lui sînt o „comandă politică”.


Andrei Donică a publicat pe pagina sa de Facebook imaginile video din momentul reținerii sale. Acesta a fost trîntit la pămînt de mai mulți polițiști, fiind ulterior reținut pentru cîteva ore.

„În istoria R. Moldova nu există așa eveniment în care un primar în funcție să fie arestat de vreo 20 și ceva de colaboratori, cu implicarea pompierilor, ambulanței și forțelor armate”, spune primarul.

Primarul de Condrița ne-a comunicat că inițial forțele de ordine planificau să îl rețină pentru 72 de ore.

„Ei m-au tîrît pe jos și m-au dus la comisariat, unde au vrut să îmi dea 72 de ore. Pînă la urmă mi-au dat un proces de trei ore, doar că trei ore deja expiraseră. Eu nu am vrut să îl semnez și am zis că am nevoie de avocat de stat. Ei nu mi-au găsit un avocat, iar eu le-am spus că atît timp cît nu am avocat, nu semnez nimic. M-am ridicat ulterior și am plecat”, a declarat primarul pentru Ziarul de Gardă.

Andrei Donică insistă că acțiunile de evacuare a rulotelor au fost ilegale. El a publicat pe pagina sa de Facebook imagini video din momentul în care ușile rulorelor sînt sparte, iar protestatarii sînt evacuați.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load