COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Acțiunile Procuraturii, din ultimii patru ani, vor fi cercetate penal

Acțiunile Procuraturii, din ultimii patru ani, vor fi cercetate penal

Comisia de anchetă privind frauda bancară va propune în Parlament să fie inițiat un dosar penal pe acțiunile Procuraturii din perioada 2015 – 2019.

Despre aceasta a declarat președintele Comisiei Alexandru Slusari, motivând prin faptul că: „în cei patru ani din cauza procurorilor au fost pierdute mai multe șanse de a recupera banii din frauda bancară”.

„Eu sper foarte mult că în plenul Parlamentului noi o să fim susținuți ca să fie pornit un dosar penal pe acțiunile Procuraturii din anul 2015 până în 2019. Ceea ce a fost în această perioadă a fost tot ce vreți, numai nu investigarea fraudei bancare”, a spus Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.


Președintele Comisiei a mai declarat că așteaptă ca însuși procurorii care activează în prezent în instituție să pornească acest dosar penal.

„Eu sper că în câteva luni Procuratura se va curăța și vom inplimenta reformele în sistemul Justiției. Noi nici nu înțelegem cât prejuduciu a fost adus de această Procuratură pe dosarul fraudei bancare. Nu doar sub aspectul cum a fost investigat. Noi în patru ani am pierdut mai multe șanse de a recupera banii din cauza Procuraturii”, a declarat președintele.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă Alexandru Slusari a declarat, făcând referire la informații primite de la Banca Națională (BNM), că timp de trei săptămâni, în perioada 7-27 noiembrie 2014, din cele trei bănci implicate în frauda bancară (Unibank, Banca de Economii și Banca Socială), despre care autoritățile de atunci spuneau că „sunt pe brânci”, s-au scos 25,5 miliarde de lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load