Aceştia sînt judecătorii care vor examina dosarul lui Ilan Șor

Aceştia sînt judecătorii care vor examina dosarul lui Ilan Șor

Dosarul Şor, care a ajuns la Curtea de Apel încă săptămîna trecută, a fost repartizat unui nou complet de judecată. Astfel, din acesta face parte judecătorul raportor Svetlana Balmuș, precum şi Oxana Robu și Igor Mînăscurtă.


Prima ședință urmează a fi stabilită după ce magistrații vor verifica compatibilitatea de a participa pe dosarul respectiv, notează tv8.md.


Judecătorul raportor Svetlana Balmuș a fost numită în funcția de judecător la Curtea de Apel în 2015 prin decretul semnat de Nicolae Timofti. Anterior, ea a activat la Judecătoria Buiucani și Judecătoria Nisporeni, iar pentru o perioadă de patru ani, din 1997, a fost procuror în Procuratura Raionului Nisporeni.


Potrivit declarației de avere, în 2015 Svetlana Balmuş a obţinut un spaţiu locativ în r. Străşeni, cu doar 6000 de lei. Magistrata a încasat un salariu lunar de peste 19 mii de lei de la Curtea de Apel în 2016. De asemenea, a obținut un venit de 20 167 de lei pentru servicii juridice.


O altă judecătoare care va examina dosarul Șor este Oxana Robu. Aceasta a fost vizată într-o investigație crimemoldova.com, care scrie că magistrata Curţii de Apel Chișinău Oxana Robu locuieşte într-o casă cu două nivele din cartierul Telecentru din Chişinău. 


În 2016 magistrata a obținut un salariu lunar de peste 20 de mii de lei, din activitatea didactică la Universitatea de Stat a obținut un venit de 20419,59 de lei și alți 8761,20 lei de la Institutul National al Justiției. De asemenea, ea a obținut 20 000 de lei din vînzarea unui automobil și 137 254,50 lei din vînzarea unui apartament. 


Al treilea judecător care va examina dosarul Șor este Igor Mînăscurtă. El a fost numit la Curtea de Apel în 2017 prin decretul semnat de Igor Dodon. Anterior, în decembrie 1997, Mînăscurtă a fost numit în calitate de judecător, pe un termen de cinci ani, la Judecătoria Bălți. Ulterior, în 2002 a fost numit, pe un termen de patru ani, în calitate de vicepreședinte al Judecătoriei Ciocana. În martie 2017, Consiliul Superior al Magistraturii l-a propus șefului statului pentru numirea în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău.


Amintim că Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de pușcărie pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii. Însă el se plimbă în continuare în libertate. Șor va ajunge după gratii abia după ce se va pronunța și Curtea de Apel și doar dacă sentința de condamnare a primei instanțe va fi menținută.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load