COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

„Acestea sînt atentate la viața oamenilor”. Chicu, despre cursele ilegale

„Acestea sînt atentate la viața oamenilor”. Chicu, despre cursele ilegale

Premierul Ion Chicu a cerut înăsprirea sancțiunilor pentru șoferii care încalcă regulile circulației rutiere, punînd în pericol viața participanților la trafic, dar și a pietonilor.

Șeful exectivului a cerut miniștrilor Pavel Voicu și Fadei Nagacevschi să prezinte săptămîna viitoare un proiect de lege care se prevadă înăsprirea sancțiunilor pentru șoferii care practică curse ilegale.

„Aceste competiții neautorizate organizate de unele grupuri de cetățeni iresponsabili sînt crime, atentate la viața cetățenilor și trebuie tratate ca atare. E nevoie să fie amendat Codul contravențional, dar și alte legi pentru a înăspri pedepsele”,

El a remarcat că această situație nu mai poate fi tolerată, cu atît mai mult că după accidentul de duminică, în urma căruia două persoane și-au pierdut viața, grupurile de vitezomani au continuat nestingherit acțiunile ilegale.


„Am observat că aceste încălcări au loc cu mașini care nu au numere de înmatriculare în R.Moldova. Avem o situație foarte stranie cînd conducătorii cu mașini cu numere străine sînt privilegiați, nu-i putem depista, sancționa etc. Aici vă rog să găsiți soluții”, a mai spus premierul.

„Toată asprimea și duritatea legii să fie aplicată!”, a concluzionat Chicu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load