Aceste clipuri video trebuie să le privească primarii tuturor orașelor (VIDEO)

Aceste clipuri video trebuie să le privească primarii tuturor orașelor (VIDEO)

Aceste clipuri video trebuie să le privească primarii tuturor orașelor: bloggerul care se ascunde sub numele de Euverus, a modelat cîte mașini trec prin cele mai diverse intersecții.


Pentru a simula situațiile, Euverus a folosit jocul "Cities: Skyline", în care jucătorul are sarcina de a construi orașul, ținînd cont de toate aspectele posibile ale vieții, inclusiv specificul traficului. Și acesta este tocmai acel caz, cînd jocul ne-a ajutat să răspundem la întrebări serioase.

De ce e nevoie de semafor?


În afară de creșterea evidentă a nivelului de siguranță, semaforul mărește, de asemenea și capacitatea intersecției de la 191 de vehicule (aici și în continuare - pe minut) pînă la 235 sau chiar 320 de autoturisme, dacă benzile dedicate vor avea semnul, care să regleze cotitura spre stînga.

Cum influențează creșterea numărului de benzi?


Mulți consideră că cu cît mai multe benzi, cu atît mai înaltă e capacitatea traficului. Să verificăm. Așadar, dacă prin intersecția a două autostrăzi cu 4 benzi în fiecare minut trec 235 de autoturisme, apoi indicatorul a două autostrăzi cu 6 benzi a arătat doar - 251 de autoturisme! Cheltuielile pentru extindere sînt mari, iar efectul este minim.


Un alt exemplu. Să luăm o pereche de șosele cu cîte 6 benzi, la fiecare dintre ele fiind organizată o ieșire fără semafor spre dreapta: această intersecție "digeră" 465 de mașini în fiecare minut. Dacă mărim numărul benzilor tocmai pînă la 8, fluxul real al traficului crește însă doar pînă la 490 de mașini.

Mișcarea giratorie este mai eficientă decît intersecția obișnuită?, continuarea articolului citiți pe moldovenii.md.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load