Aceeași rută prin Chișinău, 20 de ani mai tîrziu. Comparație (VIDEO)

Aceeași rută prin Chișinău, 20 de ani mai tîrziu. Comparație (VIDEO)

Redacţia Noi.md a propus un challenge „20 de ani mai tîrziu", prezentînd, pentru comparaţie, străzile din Chişinău, filmate dintr-o maşină care a parcurs acelaşi traseu de la Bulevardul Armatei Sovietice (actualul bulevard Traian) pînă la Arcul de Triumf din centrul capitalei în anul 1999 şi, respectiv, 2019.


Baza pentru comparație l-a reprezentat materialul video de acum 20 de ani, trimis redacţiei de către unul dintre internauţi.Videoclipul realizat pe străzile din Chișinău în anul 1999 ne oferă posibilitatea de a observa spaţialitatea de cîndva a străzilor capitalei moldovenești. Se poate remarca faptul că orașul nostru drag, cu 20 de ani în urmă nu era împestriţat de panouri publicitare. Pe străzile din Chișinău, în anul 1999, erau mult mai puține mașini, inclusiv mașini străine și maxi-taxiuri. Ca urmare, acum 20 de ani, în capitală nu au existat aşa de multe blocaje de trafic, devenite obişnuite acum.


Filmuleţul de acum 20 de ani, realizat dintr-o maşină, a păstrat imaginea copacilor de-a lungul bulevardului Negruzzi și Ștefan Cel Mare, care nu fuseseră tăiați în acea vreme. De asemenea, putem vedea Sala cu Orgă în culoarea ei originală, înainte de reconstrucție, precum și clădirea albă a Primăriei.


În videoclipul din 1999 se mai poate vedea Biserica aflată încă în construcție, în preajma centrului comercial Elat, precum și hotelul Cosmos, care părea mai impresionant atunci.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load