COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

”Acasă” la Plahotniuc drumul se repară de două ori pe an

”Acasă” la Plahotniuc drumul se repară de două ori pe an

Drumu-i bun, dacă e reparat de două ori, în decursul unui an.

Se întîmplă în satul Marinici, Nisporeni, unde, la o diferență de un an, un kilometru reparat deja în cadrul proiectului „Drumuri Bune” este asfaltat din nou. De data aceasta, într-un alt proiect. Cazul a fost făcut public de candidatul blocului ACUM pentru circumscripția uninominală Nisporeni, Ion Terguță.

ION TERGUȚĂ, CANDIDAT BLOCUL ACUM, CIRCUMSCRIPȚIA NR.17, NISPORENI: „Este un drum regional care traversează această localitate, dar care a fost asfaltat anul trecut. S-au făcut cheltuieli inutile. Se știa la nivelul conducerii Nisporeni că pe aici urmează să fie construit un drum cu alte condiții tehnice.”


Ion Terguță spune că, astfel, milioane de lei sînt irosite în vînt, în loc să fie folosite pentru a repara alte porțiuni.

ION TERGUȚĂ, CANDIDAT BLOCUL ACUM, CIRCUMSCRIPȚIA NR.17, NISPORENI: „La valoarea de 2-3 milioane căt presupunem noi că este aruncat acum, în satul Marinici s-ar fi reușit cel puțin pietruirea drumurilor în varianta albă.”

Și primarul localității se arată nedumerit de situația creată.

SERGIU ECHIM, PRIMAR, COMUNA MARINICI: „Cum a ajuns la noi ca să asfalteze drumul asta regional, în locul de drumul cela eu nu nu cunosc, pentru că nimeni nu m-a întrebat. Ceea ce s-a facut anul trecut se strică și se face din nou”.

Administrația de Stat a Drumurilor nu a comentat, deocamdată, cum este posibil ca un drum să fie reparat de două ori. Pentru circumscripția uninominală nr.17 s-au înregistrat șapte candidați. Alegerile parlamentare noi vor avea loc în patru circumscripţii.

De menționat că fostul lider democrat, fugarul Vlad Plahotniuc, este din raionul Nisporeni. La alegerile parlamentare din primăvara lui 2019, acesta a fost ales deputat pentru circumscripția Nisporeni.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load