Absolvenţii Academiei Militare Alexandru cel Bun au primit diplomele de licenţă

Absolvenţii Academiei Militare Alexandru cel Bun au primit diplomele de licenţă

Familia Armatei Naţionale s-a îmbogăţit cu încă 52 de militari. După patru ani de studii, absolvenţii Academiei Militare Alexandru cel Bun au primit diplomele de licenţă şi gradul militar de locotenent.


Patru tineri studioşi s-au ales cu medalia „Crucea pentru merit”. Iar pentru unul din absolvenţi, emoţia a fost dublă.


Nicolae Velicico, pe lîngă faptul că a absolvit cu brio Academia Militară, a primit şi un „da” de la iubita sa, pe care a cerut-o în căsătorie.


„Din clasa a 8-a dacă mai ţin eu minte, de atunci sîntem prieteni. În patru ani de zile, mai ales primul an, era foarte greu, foarte greu să menţii relaţia, eram permanent ocupat”, a povestit absolventul, Nicolae Velicico.


Academia Militară Alexandru cel Bun din Capitală a mai unit două inimi. Andrei Ghirea şi Cătălina Mîndru, ambii absolvenţi ai instituţiei, s-au cunoscut la facultate. Ei formează un cuplu de doi ani, iar visul lor este să devină militari profesionişti.


În acest an, şi opt fete şi-au luat licenţa în domeniul militar. Printre ele şi gemenele Cristina şi Corina Sîrbu, care au absolvit Academia cu media de 9,94.


Proaspeţii militari au un mare avantaj faţă de alţi absolvenţi.


„Avantajul academiei militare , toţi absolvenţii obţin loc de muncă garantat în una din unităţile militare ale Armatei Naţionale. Salariul, după noua lege a salarizării este deja atractiv. Salariul mediu pentru un ofiţer este de 6-7 mii de lei”, a comunicat rectorul Academiei Militare Alexandru cel Bun, Sergiu Plop.


Armata Naţională are peste şase mii de militari.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load