TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Abonații căror operatori de telefonie mobilă din Moldova vorbesc cel mai mult?

Abonații căror operatori de telefonie mobilă din Moldova vorbesc cel mai mult?

În Moldova, volumul traficului de voce generat de beneficiarii serviciilor de telefonie mobilă a crescut ușor, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018, cu 19,9 mln. minute (+0,6%) și a însumat 3 mld. 83 mln. minute.


Informaţia este difuzată de Agenţia Naţională de Reglementare în Comunicaţiile Electronice şi Tehnologia Informaţiei, potrivit căreia aceasta este confirmată prin datele oferite ANRCETI de către cei trei furnizori de telefonie mobilă (Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom (Unite), transmite Noi.md.


Analiza traficului de voce generat de utilizatori acestora arată că aceștia continuă să dea preferință convorbirilor realizate în rețelele proprii și a celor direcționate către alte rețele mobile.


Astfel, în perioada de referință, volumul traficului generat în aceleași rețele mobile și către alte rețele mobile au alcătuit 2,3 mld. minute și, respectiv, 560,7 mln. minute. În același timp, traficul către rețelele fixe a totalizat 126,2 mln. minute, iar traficul internaţional de ieșire – 23,8 mln. minute.


Traficul mediu lunar (MoU) generat de un utilizator, în primul semestru 2019, a constituit 281 minute, iar durata unui apel a fost de 1,8 minute. Cele mai multe minute –325 - a vorbit în mediu lunar la telefon un utilizator al companiei Orange Moldova. Un utilizator deservit de Moldtelecom a vorbit la telefon în mediu lunar 292 minute, iar cel deservit de Moldcell – 202 minute.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load