A venit sfîrșitul erei televiziunii analogice

A venit sfîrșitul erei televiziunii analogice

Potrivit legislaţiei, de la 1 martie 2020, Moldova va renunţa la semnalul tv analogic și va trece complet la semnalul digital.


Anunţul a fost făcut joi, la un briefing, de către președintele Comisiei parlamentare pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Adrian Lebedinschi.


Potrivit agenţiei infotag, el a spus că, în acest sens, Ministerul Economiei și Infrastructurii va solicita Consiliului Audiovizualului să recomande instituţiilor media să promoveze spoturi publicitare pregătite prin care să informeze cetățenii despre necesitatea de a trece la televiziunea digitală.


„Au fost procurate 9 mii de echipamente de recepție a serviciului de televiziune digitală, care, prin intermediul Ministerului Economiei, vor fi repartizate persoanelor cu venituri mici și persoanelor social-vulnerabile. Echipamente de recepție suplimentare vor fi cumpărate, dacă va fi o cerere crescută, pentru a maximiza pînă în martie accesul cetățenilor la informațiile digitale”, a spus deputatul.


El a spus că în cadrul discuțiilor între autoritățile responsabile, s-a ajuns la înţelegerea de a extinde multiplexul „A” de la 15 la 18 canale de televiziune. Aceasta înseamnă că persoanele care au acces gratuit la televiziunea digitală vor putea viziona mai multe canale decît era prevăzut anterior.


Inițial, tranziția la televiziunea digitală în Moldova și renunţarea la televiziunea cu semnal analog a fost planificată pentru 1 ianuarie 2018.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load