A murit o mare voce a muzicii uşoare, cu origini moldovenești

A murit o mare voce a muzicii uşoare, cu origini moldovenești

O mare voce a muzicii ușoare s-a stins din viață la vîrsta de 83 de ani.

Născută la 12 iulie 1934 în Cahul, Republica Moldova, Lucreția „Lucky” Marinescu a încîntat cu melodiile ei generații întregi.

Familia artistei s-a fstabilit în 1940  la Cluj-Napoca.

Artista si-a facut studiile la Liceul „Sfanta Tereza”, dupa care a urmat cursurile Conservatorului „Gheorghe Dima”. A lucrat la Teatrul de Opereta si mai apoi la Teatrul „Contantin Tanase” din Bucuresti.

In anul 1954 a fost angajata la Teatrul „Savoy” din Bucuresti si a debutat in spectacolul „Magazinul de stat”, cu Nicolae Stroe si Zizi Serban.

Intre anii 1972 si 1973, Lucky Marinescu a facut parte din echipa artistica a Teatrului „Ion Vasilescu” din Bucuresti cu care a facut turnee in tarile Europei. A cîntat pe scena Olympia din Paris si la Teatrul de Revisa Bobino, Montparnasse, Paris.

Este cunoscuta pentru interpretarea piesei „Replici” - compusă de Laurentiu Profeta, pe care a cantat-o in duet cu Cornel Constantiniu.

Lucky Marinescu a lansat albumele „Melodii de neuitat" (1999), „Cele mai frumoase melodii" (2000), „Cîntec drag” (2003), „Nu ma uita, Lucky” si „Cuvinte de iubire" (2008).

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load