COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A început campania naţională pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice

A început campania naţională pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice

Colectarea şi reciclarea deşeurilor electrice şi electronice este una dintre cele mai importante provocări cu care se confruntă ţările lumii.

Echipa Hai Moldova organizează o campanie naţională pentru colectarea acestui tip de deşeuri, care va fi lansată duminică la Iarmarocul Ecologic din centrul capitalei. Astăzi orăşenii au fost îndemnaţi să fie responsabili şi să ducă la punctele de colectare bateriile vechi, telecomenzile şi telefoanele uzate, relatează Mesager.

Şi dacă pînă nu demult aruncarea deşeurilor electronice şi electrice în lada cu deşeuri menajere era un lucru obişnuit, oamenii spun că în prezent nu o mai fac deoarece conştientizează pericolul pe care acestea îl comportă.

De campania de colectare a deşeurilor electrice şi electronice se arată interesaţi şi unii antreprenori.


„Compania noastră se ocupă cu reciclarea anvelopelor, metodă pe care noi o facem şi este una mecanică, nu se încălzeşte, nu se arde nimic. În urmă procedurii care are loc se obţin granule de cauciuc, tot noi le folosim la producerea plăcilor din cauciuc, la terenurile sportive cele de joacă pentru copii e o metodă care se foloseşte în toată lumea. La moment în Moldova sînt doar două firme autorizate care reciclează anvelopele”, a declarat antreprenorul, Alexandru Dodonov.

Campania naţională pentru colectarea deşeurilor electronice şi electrice începe pe 15 septembrie şi se va desfăşura pînă în dată de 15 octombrie. Toate bateriile, telecomenzile, telefoanele vechi şi alte utilaje vor fi duse la o fabrică de reciclare din Romînia. De anul trecut, în municipiul Chişinău sînt circa 80 de puncte de colectare a deşeurilor electronice. Ele sînt amplasate în centre comerciale, benzinării, dar şi în instituţii publice, precum şcoli, primării sau Guvern. Pentru aruncarea acestor deşeuri în gunoiul comun, persoanele fizice şi cele juridice riscă amenzi între 1200 şi 9000 mii de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load