TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A început campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ

A început campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ

Ieri, 04 februarie 2020, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în comun cu angajații din cadrul Inspectoratului General al Poliției și autoritățile publice locale au desfășurat Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ.

Activitatea a avut loc în 75 localități din raioanele Orhei și Rezina. Potrivit datelor IGSU, în teren, pe parcursul zilei de ieri, 117 salvatori şi poliţişti, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale au format 23 grupuri mixte, care au vizitat peste 800 de gospodării particulare. În special au fost vizitaţi oameni cu mulţi copii, persoane în etate, dar şi oameni cu dezabilităţi, transmite Noi.md.


Mai mult, salvatorii și polițiștii au venit cu recomandări pentru mai mulți copii din instituțiile de învățămînt locale. Angajații IGSU și IGP au vorbit cu elevii despre necesitatea respectării regulilor simple de securitate pentru evitarea situațiilor de risc. În total la capitolul antiincendiar au fost instruite peste 2000 de persoane. Cetățenii au fost atenționați despre utilizarea corectă a sobelor și instalațiilor de încălzire în perioada rece a anului, dar și au primit pliante informative cu informații utile despre securitatea antiincendiară.

Totodată, specialiștii au verificat starea sobelor în casele oamenilor, dar și detectoarele de fum, care au fost instalate anterior. Măsurile comune de prevenire intreprinse de IGSU în colaborare cu angajații IGP și reprezentanții autorităților publice locale sînt desfășurate în toate raioanele țării, avînd drept scop sensibilizarea populației privind respectarea regulilor antiincendiare și instruirea cetățenilor în domeniul bazelor securității vieții.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load