A început Campania de prevenire a cazurilor de înec în perioada de iarnă

A început Campania de prevenire a cazurilor de înec în perioada de iarnă

În contextul în care Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare hidrologică, de pericol pe gheața fragilă a bazinelor acvatice, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a început desfăşurarea campaniei de prevenire a cazurilor de înec în sezonul rece.


Chiar astăzi, la iazul din parcul “Valea Morilor”, salvatorii au demonstrat un exercițiu de salvare, în care au fost arătați pașii care trebuie întreprinși în cazuri de prăbușire sub gheață. Salvatorii atenţionează cetăţenii că stratul de gheaţa de pe suprafața bazinelor acvatice devine periculos.


Atenţi zrebuie să fie şi cei care preferă să pescuiască la copcă. Tăierea găurilor duce la deteriorarea gheții, respectiv viața celui aflat pe aceasta.


Totodată, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență aminteşte părinților despre riscul de a lăsa copiii să meargă neînsoțiți în apropierea bazinelor acvatice. Cei mici sînt vulnerabili în fața pericolelor, iar monitorizarea de către maturi le oferă siguranță.


Mai mult, salvatorii și pompierii desfășoară și în instituțiile de învățămînt din țară unele lecții de instruire, unde cei mici sînt învățați cum să acționeze în astfel de pericole și cum să acorde ajutor în caz de necesitate. De la începutul acestui an, nu a fost înregistrat nici un caz de prăbușire sub gheață cu final tragic.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load