A început campania de plantare de primăvară

A început campania de plantare de primăvară

Agenția "Moldsilva" a dat start campaniei de plantare de primăvară. În acest sezon, entitățile silvice subordonate instituţiei vor efectua mai multe lucrări de plantare şi regenerare în fondul forestier naţional şi în ariile protejate de stat.


"În campania din această primăvară sînt planificate lucrări de creare a culturilor silvice pe o suprafață totală de 563 hectare, ajutorare a regenerării naturale pe o suprafață totală de 2666 ha, completare a regenerărilor pe o suprafață totală de 1017 ha, lucrări de îngrijire a regenerărilor pe o suprafață totală de 7366 ha", a explicat, la solicitarea MOLDPRES, Mariana Bujag, ofiţer de presă la "Moldsilva".


De asemenea, potrivit sursei citate, în primăvara curentă se va lucra şi în pepiniere. Astfel, este preconizat semănatul în pepiniere pe o suprafață totală de 17,6 ha, repicarea a 261 mii de puieți şi recoltarea a 2112 de kg de semințe forestiere.


Cele mai mari suprafețe vor fi împădurite/reîmpădurite de întreprinderile Silva-Sud Cahul (102 ha), ÎS Glodeni (69 ha) și ÎS Iargara (54 ha). În acelaşi timp, un volum mai mare de lucrări de ajutorare a regenerării naturale se va îndeplini în entitățile silvice ÎS Silva-Sud Cahul (249 ha), ÎS Tighina (224 ha) și ÎS Hîncești-Silva (205 ha).


Pentru executarea lucrărilor de plantare și completare, entitățile subordonate au crescut în pepinierele silvice cca 16 mln de puieți talie mică și 575 mii de puieți de talie înaltă.


Totodată, Agenția "Moldsilva" propune spre comercializare puieți, într-un asortiment de 30 de specii.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load